Bedrijfsprofiel

Sethehaven
Kwaliteit in op- en overslag
Sethehaven
Kwaliteit in op- en overslag
Sethehaven
Kwaliteit in op- en overslag
Sethehaven
Kwaliteit in op- en overslag

Eigen opslagfaciliteit

Sethehaven op- en overslag is ontstaan uit een groeiende behoefte van Groenvoeders Flevoland BV van het hebben van een eigen opslagfaciliteit. Groenvoeders Flevoland BV is een handelsbedrijf in enkelvoudige groenvoeders. Een groot gedeelte van de handel zijn biologische groenvoeders. Sethehaven Op- en Overslag is daarom ook door Skal biologisch gecertificeerd.

In 2008 is het pand aan de Setheweg gebouwd. Er zijn destijds twee vlakloodsen van totaal 4000 m2 gebouwd. Hierin kunnen verschillende partijen tot ca 2500 ton opgeslagen worden. Daarnaast zijn er 17 silo’s van elk ca. 90 ton voor opslag beschikbaar. Al snel blijkt, dat er een grote behoefte is naar een betrouwbare opslagpartner die weet hoe hij met biologische grondstoffen om moet gaan.

Meerdere vlakloodsen

In 2012 worden er nog eens 3 vlakloodsen van elk 1600 m2 gebouwd. In elke loods kunnen verschillende partijen apart opgeslagen worden. De capaciteit per loods is ca. 5000 ton. Sethehaven op- en overslag biedt zijn klanten kwaliteit en service. Dit heeft ervoor gezorgd dat de capaciteitsuitbreiding van 2012 al snel niet genoeg bleek.

In 2016 is er nog een opslagloods van 4000 m2 bijgebouwd. De totale opslagcapaciteit ligt nu op 35000 ton.

In 2018 is er begonnen aan de bouw van 2 nieuwe loodsen met in totaal 8 vakken van ca. 750 ton. Om zo aan de groeiende vraag naar opslag te kunnen blijven voldoen.

Delen