Opslag

Sethehaven
Kwaliteit in op- en overslag
Sethehaven
Kwaliteit in op- en overslag
Sethehaven
Kwaliteit in op- en overslag
Sethehaven
Kwaliteit in op- en overslag

Vlakloodsen


Er zijn 10 verschillende vlakloodsen met allemaal verschillende opslagcapaciteit. De loodsen zijn onderverdeeld in grote en kleinere vakken. De vloeren en wanden zijn allemaal van beton, dit maakt het reinigen van de loods zeer gemakkelijk. De hoge wanden zorgen er voor dat alle partijen separaat opgeslagen liggen. Er zijn vakken van 300 ton tot 3000 ton.

Aan- en aflevering


De producten kunnen aan- en/of afgeleverd worden over het water per schip of via de weg met vrachtauto’s. Er kunnen binnenvaartschepen komen tot 2500 ton. De maximum toegestane scheepsafmeting op het Meppelerdiep bedraagt 110 x 11,50 x 3,25 m bij NAP. De schepen worden met een grijperkraan gelost in eigen vrachtauto’s die via de weegbrug het product in de juiste loods lossen. Op deze manier kan er een goede kwaliteitsbeoordeling plaatsvinden tijdens het lossen. Per uur kan ca. 200 ton gelost worden.

Vrachtauto’s kunnen direct in de juiste loods lossen of via de stortput. Of het nu tankauto’s, walking floors, bandlossers of kippers zijn. Het is allemaal mogelijk. Big Bags kunnen aangeleverd worden met opleggers zowel schuifzeilen als box trailers kunnen met ons laad-/losplatform gelost worden. Dit alles geldt natuurlijk ook voor de aflevering.

Silo’s


17 silo’s van 120 m3 worden gebruikt voor de kleinere partijen. De vrachtauto’s kunnen het product in een stortput storten. Vervolgens gaat het met een elevator en transportbanden naar de juiste silo. Een speciale procedure zorgt er voor dat het transportsysteem volledig leeg is voordat het automatisch stopt.

Delen